Schoorsteenreiniging Waarschoot

Grondige, stof- & roetvrije reinigingswerken voor veiligheid & optimaal rendement!

Schoorsteenreiniging Waarschoot – Wel of niet jaarlijks verplicht?

Het reinigen van schoorstenen van ‘individuele’ stooktoestellen (kachels op hout, kolen, mazout, gas, open haarden, inbouwcassettes) is in principe jaarlijks niet wettelijk verplicht. (dit in tegenstelling tot de schoorstenen van C.V.-installaties).

Uw brandverzekering daarentegen veronderstelt dat u op regelmatige basis uw schouw laat vegen en daarvan een attest kan voorleggen. Ook een huurcontract voorziet een regelmatige, meestal jaarlijkse reiniging van de schoorsteen en zeker bij het beëindigen van het contract.

Bij het stoken met vaste brandstoffen (hout en kolen) vormt zich creosoot in de schoorsteen, een aanslag die kan ontbranden en dus schouwbrand tot gevolg kan hebben. Naast verstopping door vervuiling, kunnen ook vogelnesten of losgeraakte stenen en metselwerk aanleiding geven tot problemen. Onvoldoende trek in de schoorsteen en slecht werkende kachels en boilers houden een risico in op CO-vergiftiging. Het is dus geen overbodige luxe om uw schoorsteen jaarlijks / regelmatig te laten controleren en vakkundig te laten vegen.

Schoorsteenreiniging Waarschoot – Wanneer uw schoorsteen laten reinigen?

Bij voorkeur buiten het stookseizoen:
ervoor: eind augustus / september, of
erna: vanaf maart / april
We zijn dan vlugger beschikbaar dan tijdens de winter.

Schoorsteenreiniging Waarschoot – Werkwijze

Dankzij de nieuwe technieken kunnen de meeste schoorstenen perfect van binnenuit tot helemaal boven / buiten gereinigd worden, zonder stof of roet in de woning achter te laten. We maken hierbij gebruik van een (nylon) borstel op flexibele stokken, en een industriële stofzuiger om het roet op te zuigen. Indien noodzakelijk wordt van op het dak gewerkt. Na reiniging ontvangt u een attest dat u kan bezorgen aan de verzekering, politie, brandweer en eigenaar / verhuurder.

Schoorsteenreiniging Waarschoot – Tarieven (vanaf februari 2024)
Reinigen van 1 schoorsteenkanaal € 90
Reinigen van 2 schoorsteenkanalen € 140
Reinigen van 3 schoorsteenkanalen € 190
Verwijderen van vogelnest per kanaal, vanaf € 40
Vogelnestbeveiliging (inox rooster), vanaf € 95
Camera inspectie
 In combinatie met andere werken

€ 200
€ 150

Gepensioneerden genieten een korting van € 5

Deze prijzen zijn inclusief: 
-BTW 6% (indien woning ouder dan 10 jaar en uitsluitend of hoofdzakelijk privé gebruikt)
-verplaatsing binnen Oost-Vlaanderen
-afleveren attest

Schoorsteenreiniging - Schoorsteenveger - schoorsteenvegen - schouwveger

U kunt op ons rekenen in de volgende regio’s

Oost-VlaanderenGentMeetjeslandLovendegemZomergemEvergemWondelgemNeveleAalterKnesselareMaldegemEekloWaarschootAssenedeZelzateSint-Martens-LatemDendermondeAalstNinoveZottegemOudenaardeDeinze

Schoorsteenreiniging Wachtebeke Schoorsteenreiniging Oost-Vlaanderen Schoorsteenreiniging Gent Schoorsteenreiniging Meetjesland Schoorsteenreiniging Lovendegem Schoorsteenreiniging Zomergem Schoorsteenreiniging Evergem Schoorsteenreiniging Wondelgem Schoorsteenreiniging Nevele Schoorsteenreiniging Aalter Schoorsteenreiniging Knesselare Schoorsteenreiniging Maldegem Schoorsteenreiniging Eeklo Schoorsteenreiniging Waarschoot Schoorsteenreiniging Assenede Schoorsteenreiniging Zelzate Schoorsteenreiniging Sint-Martens-Latem Schoorsteenreiniging Dendermonde Schoorsteenreiniging Aalst Schoorsteenreiniging Ninove Schoorsteenreiniging Zottegem Schoorsteenreiniging Oudenaarde Schoorsteenreiniging Deinze